پایگاه خبری نارخبر به جمع رسانه های استان پیوست. صاحب امتیاز و مدیر مسئول نارخبر آقای جعفر رجبی و محل دفتر مرکزی آن ساوه است.
پایگاه خبری نارخبر به جمع رسانه های استان پیوست. صاحب امتیاز و مدیر مسئول نارخبر آقای جعفر رجبی و محل دفتر مرکزی آن ساوه است.
در جلسه امروز 94/6/16 هیات نظارت بر مطبوعات مجوز چهار رسانه دیگر برای استان مرکزی صادر شد. این رسانه ها شامل هفته نامه کدخدا به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی عزیز الله شیخی مهرآبادی، ماهنامه مردم ما به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی آزاده حبیبی، فصلنامه تخصصی پژوهشنامه جامعه شناسی به صاحب امتیازی دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان و مدیر مسئولی حسین ابوالحسن تنهایی و همچنین پایگاه خبری پیام دلیجان به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی میثم کاظمی می شوند.
قائم مقام نمایشگاه مطبوعات با اعلام این خبر گفت: مرحله پیش ثبت نام بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، از 15 تا 20 شهریور در وبگاه نمایشگاه به نشانی pressexpo.ir انجام میشود که طبق اعلام قبلی، شرط حضور رسانهها، تکمیل اطلاعات آنان در سامانه جامع رسانه های کشور بوده است.
مهران عباسی انارکی افزود: مرحله پیش ثبت نام با هدف برآورد تعداد متقاضیان و برنامه ریزی برای پیش بینی فضای مورد نیاز، گروه بندی موضوعی و کاربردی نشریات، امکانات نمایشگاهی، تدارکات و تامین خطوط مخابراتی و اینترنتی مورد نیاز و سایر زیرساخت های لازم انجام می شود.
کمیته تعیین ضریب کیفی نشریات در جلسه پنجم خود 49 نشریه دیگر از هفته نامه ها و ماهنامه های سراسری و استانی را ارزیابی کرد.
در این جلسه آقایان دکتر علی اکبر بهبهانی(نماینده شورای هماهنگی تشکل های مدیریتی مطبوعات)، دکتر طاهر روشندل(استاد ارتباطات منتخب مجمع روسای دانشکده ها و گروه های ارتباطات دانشگاه های تهران)، هرمز هوشمند راد(مدیر مسوول منتخب کارگروه نمایندگی مدیران مسوول)، میثم زمان آبادی(نماینده شورای هماهنگی تشکل های روزنامه نگاری)، علی رضا خانی(سردبیر منتخب کارگروه توسعه مطبوعات) و محمد سروش(معاون فرهنگی اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی) حضور داشتند.
کمیته تعیین ضریب کیفی نشریات به منظور ارزیابی نشریات غیر
روزنامه ای بر اساس سه شاخص "رسالت مطبوعاتی" ، "اخلاق حرفه
ای" و "میزان مطالب اختصاصی" تشکیل شده است.
ضریب کیفی نشریات، عددی بین 0.4 تا 1.6 خواهد بود که در محاسبه یارانه و رتبه بندی آنان برای تخصیص آگهی های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد.
در جدول زیر نتیجه ارزیابی کمیته تعیین ضریب کیفی برای 49 نشریه آمده است.
کمیته تعیین ضریب کیفی نشریات که به منظور ارزیابی نشریات غیر روزنامهای بر اساس سه شاخص "رسالت مطبوعاتی" ، "اخلاق حرفهای" و "میزان مطالب اختصاصی" تشکیل شده طی چهار جلسه اخیر خود، 122 نشریه از هفتهنامهها و دوهفته نامههای سراسری را ارزیابی کرد.
ضریب کیفی نشریات، عددی بین 0.4 تا 1.6خواهد بود که در محاسبه یارانه و رتبه بندی آنان برای تخصیص آگهی های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد. در جلسات کمیته ارزیابی و تعیین ضریب کیفی نشریات که دو جلسه با حضور 6 عضو و دو جلسه هم با حضور همه اعضاء تشکیل شد، پس از بحث و تبادل نظر، اعضاء نسبت به نشریه مورد بررسی اعلام رأی می کنند. آراء مذکور تجمیع و معدل آن مبنای محاسبه و تعیین ضریب نهایی قرار می گیرد. در جلسات کمیته تعیین ضریب کیفی نشریات آقایان دکتر علی اکبر بهبهانی(نماینده شورای هماهنگی تشکل های مدیریتی مطبوعات)، دکتر طاهر روشندل(استاد ارتباطات منتخب مجمع روسای دانشکده ها و گروه های ارتباطات دانشگاه های تهران)، حجت الاسلام علی رضا یحیایی(کارشناس منتخب هیأت نظارت بر مطبوعات)، هرمز هوشمند راد(مدیر مسوول منتخب کارگروه نمایندگی مدیران مسوول)، میثم زمان آبادی(نماینده شورای هماهنگی تشکل های روزنامه نگاری)، علی رضا خانی(سردبیر منتخب کارگروه توسعه مطبوعات) و محمد سروش(معاون فرهنگی اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی) حضور داشتند.
در جدول زیر نتیجه ارزیابی کمیته تعیین ضریب کیفی برای 122 نشریه آمده است. من بعد این جدول، همزمان با پایان هر جلسه و تعیین ضریب کیفی نشریات جدید، تکمیل می شود. یادآور می شود ضریب کیفی نشریات مجددا در نیمه دوم سال مورد بازبینی قرار می گیرد. لیست عناوین نشریاتی که تاکنون ضریب کیفی آن ها مشخص شده است را در ادامه مطلب مشاهده کنید.
بعد از آغاز دور جدید فعالیت سامانه اشتراک نشریات با تسهیلات ویژه تا کنون بالغ بر 110 رسانه از این طرح استقبال کردند که در میان آنها 28 روزنامه، 18 هفته نامه، 11 دوهفته نامه، 47 ماهنامه، 7 دوماه نامه و 5 فصل نامه، به چشم میخورد.
مهران عباسی انارکی، مشاور معاون مطبوعاتی که تیرماه از اعمال برخی تغییرات اصلی در اجرای طرح اشتراک نشریات در سال 94 خبر داده بود، گفت: در شیوه جدید، ناشران پس از اینکه مستقیما با معاونت مطبوعاتی(موسسه نشر آوران) تفاهم نامه امضا کردند، مجری توزیع خود را معرفی و یا از بین مجریان دارای صلاحیت حرفه ای، انتخاب و بر عملکرد آنها نظارت می کنند.
به اطلاع مدیران مسئول مطبوعات استان مرکزی (مطابق فهرست نشریاتی که محل دفتر مرکزی آنان در سایت سامانه جامع رسانه های کشور، استان مرکزی می باشد) می رساند:
شرط لازم برای برخورداری از حمایت های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -در حال حاضر- و همچنین ارائه خدمات اداری توسط این وزارت و واحدهای تابعه در آینده نزدیک؛ ثبت نام، ایجاد حساب کاربری، تکمیل مشخصات و ثبت مجوز هر نشریه در آن سامانه است. بدیهی است مسئولیت عدم ثبت مجوز بر عهده صاحب امتیاز و مدیر مسئول می باشد. صاحبان مطبوعات استان در صورت ابهام می توانند با واحد مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تماس بگیرند.
مجددا تاکید می شود نشریاتی که تاکنون اقدام به ثبت و تکمیل مشخصات ننموده اند در اسرع وقت به این کار مبادرت ورزند و موکدا از راهنمایی واحد مطبوعات استفاده نمایند.
اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی پس از صدور اطلاعیه در تاریخ 6 مرداد ماه اقدام به تذکر به پایگاههایی کرد که قانون مطبوعات را رعایت نمی کنند.
این تذکرها در خصوص ماده 18 قانون مطبوعات (ضرورت درج نام صاحب امتیاز،
مدیرمسئول و نشانی)، استفاده از نام مصوب و استفاده نکردن از عناوین قید
نشده در پروانه بوده که به سایت های خبری اعلام شده است.
لازم به ذکر است اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی ضمن تشکر از پایگاههای خبری که الزامات قانون مطبوعات را رعایت میکنند، یادآور شد رصد و پایش رعایت این الزامات از سوی پایگاههای خبری و خبرگزاری ها کماکان ادامه داشته و روزانه ضمن تذکر به سایت هایی که از قانون مطبوعات تخطی کنند، در صورت رعایت نکردن موارد اعلام شده، اسامی آنان اعلام می شود.
قابل توجه مدیران محترم دفاتر رسانه ای استان:
مطابق بند ل ماده 139 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم کشور، تولید و نشر خبر و اطلاعات،انتشار نشریات و مطبوعات به شرط تکمیل اظهار نامه مالیاتی از پرداخت مالیات معاف است. اما تکمیل اظهار نامه، تنها شرط معافیت نیست . دفاتر نشریات می بایست نسبت به پلمپ دفتر هزینه درآمد سالیانه و تکمیل لیست حقوق بگیر ماهیانه و ارائه آن به اداره امور مالیاتی اقدام نمایند و در صورت خودداری از اقدامات فوق مشمول جریمه و صدور حکم پرداخت مالیات می شوند.
ستاد برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات اعلام کرد شرط حضور در نمایشگاه امسال ثبت اطلاعات رسانه در سامانه جامع رسانه های کشور است.
بر این اساس، تمام رسانه های دارای مجوز که تمایل دارند در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات حضور داشته باشند و تاکنون نسبت به تکمیل اطلاعات و دریافت کد رهگیری از سامانه جامع رسانه های کشور اقدام نکرده اند، تا 10 شهریور فرصت دارند اطلاعات خود را در این سامانه تکمیل نمایند چرا که با الکترونیکی شدن فرایندهای معاونت مطبوعاتی، پس از این تمامی امور مربوط به رسانه ها از جمله برگزاری نمایشگاه مطبوعات از طریق این سامانه انجام خواهد شد.
لازم به یادآوری است رسانه هایی که قبل از مهر سال ٩٣ مجوز فعالیت دریافت کرده اند، باید اطلاعات خود را در این سامانه به روز کنند و رسانه های بعد از مهر ٩٣ نیازی به این فرایند ندارند چرا که فرایند ثبت نام و اخذ مجوز آنها به صورت الکترونیکی و از طریق این سامانه انجام گرفته است.
امسال نیز مانند بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، تمام فرایند پیش ثبت نام، ثبت نام، جانمایی غرفه ها و...به صورت الکترونیک و بر اساس بانک اطلاعات سامانه جامع رسانه های کشور (e-rasaneh.ir) انجام می شود.
بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها نیمه دوم آبان در مصلای تهران برگزار می شود.